Många intryck från Budapest

Nyss hemkommen från Budapest och ett återkommande tema har gjort sig påmint – detta med standarden på hotell. Vi har ju för det mesta fyrstjärniga hotell i vårt program, då vi har gjort boendet till en viktig del i de resor vi producerar. Men i vissa fall är det inte fyrstjärniga hotell. Ibland har det att göra med att boendet inte har någon stjärnbeteckning, som tex vingården i Toscana eller Kasbah du Toubkal i Atlasbergen. I dessa fall har då hotellet något annat av värde (läge, charm, god mat, osv.), som förstärker boendeupplevelsen.

I Budapest bodde jag på Hotel Gellert, samma hotell som vi bor på under vår höstresa till Budapest. Detta är ett fyrstjärnigt hotell, men en aning slitet sådant. Hade det varit vilket hotell som helst så hade vi nog inte valt det, just pga av att det är lite slitet. Men nu är det inte vilket hotell som helst. Den atmosfär och traditionens vingslag som man möter här är unik. Ett riktigt gammalt ståtligt fint hotell. Och maten var väldigt bra, oh, vilken frukost.

Ja maten ja. Jag måste erkänna att jag personligen inte kände till vilken rik matkultur de har i Ungern. (Caroline som har producerat denna resa är ungernspecialist men jag hade aldrig varit där förut.) Under tre dagar har jag gått från det ena matbordet till det andra och konstant blivit förvånad över hur gott det var. OK, det kanske är så att man behöver någon som guidar en så man kommer till rätt ställen. Men från min erfarenhet var det långt över förväntan, vilket inte inträffar så ofta. Jag gjorde också ett besök på en liten vingård strax utanför Budapest med jättegoda viner. Vet ni att Ungern har 22 olika vindistrikt?

Till sist, det som kanske ändå gjorde störst intryck på mig var Hotel Gellerts termalbad. Jag har förvisso badat i varma källor tidigare, men hela omgivningen är så mättad på den ungerska badtraditionen, att jag kände mig förflyttad i tid. Denna gamla och vackra anläggning från 1918 är något som man måste uppleva. Ett kulturellt och socialt fenomen som man ödmjuk får ta del av.

Läs mer

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s