Fel pris, eller?

Vår resa till Andalusien nu i mars fick vi ställa in p.g.a. för få bokade. Att vi ställer in resor är förvisso ganska ovanlig men i detta fall var det för få bokade. Detta kan förefalla lite märkligt då Andalusien är ganska populärt hos en del av våra konkurrenter. Men, vår resa var ju ett par tusen kronor dyrare och någon dag kortare, så kanske detta bidrog till det svala intresset.

Intressant då vi troligtvis inte har högre marginaler än våra konkurrenter, utan högre kostnader. Helt enkelt, vi har skapat en resa med ett ganska kostsamt innehåll, så som gastronomiska upplevelser och boende på äkta paradorhotell. Detta är alltid en avvägning som vi måste göra när vi producerar en resa, ett så attraktivt pris som möjligt samtidigt som vi vill ha ett så attraktivt innehåll som möjligt. Oftast motverkar dessa drivkrafter varandra.

OK, vi har aldrig haft som avsikt att producera lågbudgetresor som attraherar gigantiska volymer, så utmaningen är att lyckas kommunicera varför vår resa är dyrare och varför det ändå är värt att lägga de extra tusenlapparna på vårt upplägg.

Till hösten har vi tagit bort lite av innehållet och lyckats få ner priset på resan något, så vi får se om det ger någon effekt. Vi är fortfarande dyrare än konkurrenterna men hoppas att de som vill se och uppleva något mer unikt än de vanligaste stoppen nu upptäcker denna resa deluxe, till Andalusien.
Lär mer om resan på här.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s