Problem med maten i Cinque Terre

Ja, då var jag tillbaka efter en ny tripp till Cinque Terre och letande efter hotell. Efter att ha summerat årets kundenkäter stod det klart att hotellet höll en alldeles för ojämn standard på maten, som således fick dåligt betyg i enkäterna.  Redan när vi lanserade vandringsresan till Cinque Terre insåg jag utmaningen att hitta ett hotell som serverade bra mat. Bara för att det är Italien så innebär det tyvärr inte att det är bra mat. Faktum är att på några av de mer turisttäta stråken, dit engelsmän och amerikaner gärna åker, är det svårt att hitta hotell med bra mat. Vi har samma utmaning på resan till Amalfikusten kan jag tillägga.

Med tanke på vår höga svansföring gällande just maten på våra resor, fanns det inget alternativ än att byta hotell. Men nu, trots denna utmaning, känner jag mig trygg. Förutsättningarna kunde knappast vara bättre. Vårt nya hotell på Cinque Terre-resan heter Villa Edera och drivs av tredje generationen i samma familj. Nu vill jag så klart inte lyfta förväntningarna allt för högt, men några detaljer måste jag ändå få lyfta fram. På regelbunden basis arrangerar de matlagningskurser på hotellet, mor i huset är också sommelier och de har nyligen certifierat sig för att laga och servera glutenfri kost, något som hör till det ovanliga i Italien. På en direkt fråga vad som lockar deras stamkunder att komma åter, så är maten ett av de viktigaste skälen. Snälla, få nu inte helt orimliga förväntningar, men för min del känns det som den smått omöjliga uppgiften ändå är löst.

Sen ligger hotellet i byn Moneglia, som känns som ett riktigt lyft. Denna mycket charmiga by ligger precis utmed den kuperade kusten. Dessutom finns ett par fina stränder inom bara 5 minuters promenadavstånd från hotellet. Efter bara 20 minuter med det lilla tåget når du Monterosso som är den första av de fem byarna.

I denna mysiga by bor vi på vandringsresan i Cinque Terre

I denna mysiga by bor vi på vandringsresan i Cinque Terre

Till råga på allt har vi lyckats boka flyg till Pisa, varifrån det bara är 1 ½ timmes transfer till hotellet. Allt detta känns så bra att vi nu utökar avgångarna på denna vandringsresa till fyra stycken.  Två i maj, en i september och en i oktober.

Förra året var samtliga avgångar fullbokade, så vänta inte för länge! Läs mer om resan här>>

Niklas

Läs mer om våra andra vandringsresor på www.wiresor.se

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s