Nyss hemkommen från Gran Canaria

Image

07.00 och det är fortfarande alldeles mörkt ute. Vi har beslutat oss för att ta oss upp till en fin utsikt för att se soluppgång. Samtidigt som det börjar ljusna så passerar vi upp genom molnen som ligger tätt över norra delen av ön. Det är för övrigt inte helt ovanligt att molnen ligger och trycker mot den norra bergssluttning för att som ett vattenfall ”välla över” bergspasset och lösas upp i den torrare luften på sydsidan av passet. Det är i just detta pass som vi utgått från denna morgon och där vårt hotell ligger – Parador de Cruz de Tejeda.

Image

Min medvandrare, Björn Westin på Rocky Adventure, berättar om hur molnen rör sig i olika vindriktningar och allt annat också som berör de olika mikroklimatzonerna här på Gran Canaria. Björn har bott 20 år på Gran Canaria och är kanske den person som allra bäst känner till alla olika vandringsleder på denna vackra ö. Det känns tryggt då många leder är dåligt markerade även om de är i fint skick.

Väl uppe möts vi av de första solstrålarna och bergssidorna återspeglar i vackra färger detta magiska morgonljus. Nedanför oss breder den stora och fascinerande Caldera de Tejeda ut sig, som är en kollapsad vulkan med några spektakulära stenmonoliter som tronar upp sig. Vilket skådespel!!

Någon timma senare och med många nya bilder på minneskortet är vi tillbaka på hotellet för att inta en välsmakande frukost. Efter den härliga fyrarättsmåltiden kvällen innan så var det perfekt med en liten bergsvandring på morgonen för att få tillbaka aptiten.

Efter några dagars vandring på Gran Canaria så kan jag bara konstatera – Gran Canaria levererar. Här finns det en stor variation på vandringar, hissnande vyer, mysiga orörda byar, ett riktigt schysst hotell med hög standard på maten och inte minst, en mycket proffsig samarbetspartner i Björn Westin och hans Rocky Adventure.

Beslutet är enkelt, det blir minst fyra veckor på Gran Canaria i programmet för 2014. Detta gamla, men för många nya, Gran Canaria måste bara upptäckas.

Niklas

Läs mer om vår vandringsresa till Gran Canaria.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s